|
|
Proposals

Basisinkomen

|
|
Proposals
Ideas
Petitions
360º's
Polls
Statements
Opinion leaders
Results
Maps
Proposal 1
|
0 votes
|
0%

Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen, van jong tot oud, geld om te leven.

Velen denken dat een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen onbetaalbaar of onhaalbaar zou zijn. Anderen menen dat iedereen dan lui en passief zal worden. Toch is het idee van een basisinkomen al bekender dan je zou denken: in Oostenrijk wordt het overwogen, in Duitsland bestudeert men de mogelijkheid, in Zweden draait al een proef en in Brazilië wordt het basisinkomen in 2014 ingevoerd.

Het idee voor een onvoorwaardelijk basisinkomen is allang door experts uitgewerkt.

Met het onvoorwaardelijk basisinkomen heeft iedereen, van jong tot oud, geld om te leven. Geld genoeg om een woning te kunnen betalen, kleding, voedsel en andere noodzakelijke zaken.

Het zorgt voor rust, zekerheid dat je geld hebt om in je onderhoud te voorzien, zekerheid dat je ook na je 65e nog steeds geld hebt om te leven zonder door te moeten ploeteren in een lichamelijk zware of psychisch belastende baan of zonder door te moeten werken tot je 70e. Je krijgt immers een onvoorwaardelijk basisinkomen tot je dood. Armoede verdwijnt! Iedereen heeft geld om te voorzien in voedsel, kleding en onderdak, de basisbehoeften van elk mens. En als je erbij wilt werken in een baan die je voldoening, plezier en financieel ook nog wat extra's biedt, dan kun je met die inkomsten leuke dingen doen. Reizen, met je hobby's bezig zijn, etc. De druk van geldgebrek verdwijnt. Je kunt je rekeningen weer betalen! Aan het eind van de maand kun je misschien zelfs weer iets sparen als je wilt, en zit je niet langer met 'teveel maand aan het eind van het geld'.

bron: www.sopn.nl/component/conte...
Proposal 1
|
0 votes
|
0%

Een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen, van jong tot oud, geld om te leven.

Velen denken dat een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen onbetaalbaar of onhaalbaar zou zijn. Anderen menen dat iedereen dan lui en passief zal worden. Toch is het idee van een basisinkomen al bekender dan je zou denken: in Oostenrijk wordt het overwogen, in Duitsland bestudeert men de mogel... Show more
Proposal 2
|
0 votes
|
0%

Basisinkomen? Ja, maar wel in ruil voor parttime vrijwilligerswerk naar keuze en een donorcodicil!

Veel mensen willen vrijwilligerswerk doen, maar het komt er vaak niet van. Als het een voorwaarde is voor een basisinkomen, stimuleert het mensen om het te doen. Net als vrijwilligers zijn ook orgaandonors hard nodig. Op deze manier wast de ene hand de andere.
Proposal 2
|
0 votes
|
0%

Basisinkomen? Ja, maar wel in ruil voor parttime vrijwilligerswerk naar keuze en een donorcodicil!

Veel mensen willen vrijwilligerswerk doen, maar het komt er vaak niet van. Als het een voorwaarde is voor een basisinkomen, stimuleert het mensen om het te doen. Net als vrijwilligers zijn ook orgaandonors hard nodig. Op deze manier wast de ene hand de andere. Show more